Een VR escape room. Hoe gaaf is dat. Je ontsnapt eigenlijk terwijl je in een totaal andere wereld bent. Ik heb al een keer een escaperoom gedeeld op deze site, maar dit is een zo andere ervaring. Ik deel deze graag met jullie.

In Den Haag (amaze escape) hebben ze de VR wereld en de escape room gecombineerd, hoe gaaf! VR is een methode waardoor je, door middel van een volledig omsluitende bril, in een andere wereld terecht komt. Samen met de spanning van het moeten ontsnappen binnen de tijd, heb je een heel gaaf nieuw concept.

Bij binnenkomst krijg je een rugzak om, een bril op en twee grijp-achtige handschoenen. Je bevindt je met maximaal twee personen in de echte kamer, maar in het spel kan je met vier personen rondlopen. Het kan dus zijn dat je ‘door je vrienden heenloopt’, een heel apart gevoel.

Als je de bril opdoet en het spel start, ben je gelijk in een andere wereld, het is even wennen, maar o zo gaaf. De effecten zijn heel mooi gemaakt en de wereld is ook zo ingesteld dat je niet misselijk wordt, er zijn namelijk geen snel bewegende elementen. En dan begint de missie om Huxley te redden!

Ik zal niets van het verhaal en de puzzels prijsgeven, maar ik kan je wel zeggen dat je over deze beleving nog tijden napraat. Wij hebben ervan genoten. Amaze Escape is momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een tweede verhaal, en bij deel twee gaan we zeker weer. Al met al is de VR escape room een hele aparte en gave ervaring, ik kan hem iedereen zeker aanraden.

Wil je het andere escape avontuur lezen? Ontsnap uit een horror hotel.