De eerste bollenvelden staan alweer in bloei en dan weet je, de tijd van bloemen, toeristen, Keukenhof en het corso komen er weer aan. Ik woon zelf in de bollenstreek en geniet er elk jaar weer volop van. Maar ook als je verder woont, is het zeker een aanrader om eens langs te komen. 

Afhankelijk van het weer in februari, zal je ergens in maart de eerste bollenvelden in kleur zien verschijnen. Ik kan je vertellen, in 2019 is het op 20 maart dat ik ze voor het eerst weer heb gezien. Het wordt een tijd van enorme drukte, ik kom in de weekenden niet in en uit mijn woonplaats en zal veel buitenlanders en caravans zien in mijn straat. Maar dat geeft niet. Het is ook een mooie tijd, ik kan lekker skaten door de velden, het is altijd gezellig druk hier en als je er een beetje rekening mee houdt, en de sluippaden kent, kom je daadwerkelijk nog weg uit het dorp. 

Tuin algemeen

Keukenhof

Keukenhof is een aanrader op zich, maar let wel op wanner je gaat. In het weekend is het niet grappig om Keukenhof te bezoeken. De aanrijroutes staan rond tien uur al vast en je loopt letterlijk over de mensen heen. Doordeweeks is het echter meer succesvol. Er zijn maar weinig mensen en je kan optimaal genieten van de mooie bloemen en de rust in het park. Het park zelf staat vol met bloemen (maar dat had je vast niet anders verwacht) en is gelegen in een bos, je hebt zelden zo een kleurrijke plek gezien. De bloemen zelf zijn in drie lagen geplant, zodat het park lang open kan blijven en er ook mooi uitziet. Verder zijn er ook diverse gebouwen waar bloemstukken te bewonderen zijn, vaak in een thema. Je kan je er dus wel even vermaken. 

Open: Keukenhof is geopend vanaf 21 maark 2019 tot en met 19 mei 2019.

Bloemencorso 

In de bollenstreek vindt op 12 april en 13 april het Bloemencorso plaats. Een optocht met praalwagens en auto’s versierd met bloemen. Dit jaar in het teken van “changing world”. Op vrijdagavond kan je in Noordwijkerhout terecht voor het verlichte corso. ’s Avonds rijden alle wagens in het donker door het dorp, mooi verlicht en met gezellige muziek. De dag daarna gaat de optocht verder door de rest van de bollenstreek. Kijk even op de site hoe laat de optocht waar langs komt. De optocht zelf is altijd erg leuk om te zien, er worden hele mooie creaties gemaakt en ja, het ruikt ook heerlijk. Let wel op als je de bollenstreek in wil rijden deze dag, het staat snel vol, of de wegen zijn afgesloten. Het beste kan je in de ochtend al komen, en lekker gaan lunchen in het centrum. 

Ik ben benieuwd, ben jij al wel eens in Keukenhof of naar het bloemencorso geweest? En als je toch in de buurt ben, Foodcafé: Buitenplaats de plantage is hier vlakbij en ook zeker een aanrader!