Landgoed de Olmenhorst is een unieke plek in de bollenstreek, gelegen tussen Amsterdam en Den-Haag. Centraal staat de appelboomgaard, waar al meer dan 150 jaar appels worden gekweekt. Maar ondertussen is deze plek al lang niet meer alleen een appelboomgaard.

Ik ben al meerdere keren naar de Olmenhorst geweest en zo ook weer vandaag. Als je niet weet dat het er is, zou je er zo langsrijden, slechts een bord op de rotonde verwijst je naar de goede plek. Via de oprijlaan kom je bij de parkeergelegenheid. Deze is de afgelopen jaren flink uitgebreid vanwege het groeiend aantal bezoekers, maar op deze druiligere dag staan er maar enkele auto’s.

Het landgoed heeft, naast de grote appelboomgaard uiteraard, enkele authentieke gebouwen staan, met daarin winkels, ateliers en bedrijven. Wanneer je verder loopt, langs de boomgaard, kom je bij de biologische landwinkel met daarbij een lunchroom. Heerlijk om met zo’n koude dag even hier te komen voor een verse muntthee met appelgebak!

Tip: Bezoek met Pinksteren de Appelparade!

In de lente en zomer is er nog veel meer te doen. Zo kan je tijdens Pinksteren de appelparade bezoeken, lekker eten, vermaak, shoppen en puur genieten zoals de Olmenhorst het zelf omschrijft. En dat is zeker waar. Unieke tentjes, lekker eten en drinken en een gezellige sfeer. Als dan ook nog eens de zon schijnt, heb je toch wel een unieke pinksterdag. 

Vergeet niet een heerlijke biologische appelsap mee te nemen.

Maar ook in het najaar is het leuk om de Olmenhorst te bezoeken. Je kan namelijk je eigen appels plukken! Verder kun je het hele jaar door gezellig met hond/kinderen of gewoon met zijn tweeën over het landgoed wandelen, de monumentale gebouwen met leuke winkeltjes bezoeken of zelf trouwen.  Mocht je naar de Olmenhorst gaan, vergeet dan ook niet om de biologische appelsap mee te nemen, heerlijk!

Landgoed de Olmenhorst
Lisserweg 481
2165 AS LISSERBROEK
http://www.olmenhorst.nl