Net boven de bollenstreek ligt Foodcafé Buitenplaats de plantage. Een sfeervol en gezellige plek waar je je zowel in de zomer als in de winter goed kan vermaken. Ingericht met een haardvuur, veel planten, een mooi terras en goed eten is dit een plek waar je prima kunt vertoeven.

Na een tip van de buurman besloten mijn vriend en ik op een druilerige zondag in de winter wat te gaan drinken in Buitenplaats de Plantage. Gelegen achter een verlaten tuincentrum verwacht je eerder dat je fout bent gereden dan dat je naar deze plek rijdt. Om het hoekje zagen we echter wat auto’s geparkeerd staan en dat deed ons vermoeden dat we waarschijnlijk toch wel goed waren.

Eenmaal binnen wordt je warm ontvangen door de gezellige sfeer en een warm, knapperig haardvuur. Een taartje met een cappuccino, een wijntje met wat borrelhapjes of blijf gezellig voor een slow-cooked maaltijd. Alles volledig biologisch en zowel kinderen als dieren zijn van harte welkom.

Sinds wij deze plek ontdekt hebben, zijn we er al meerdere keren geweest; een echte aanrader. In de zomer schijn je hier ook heel goed te kunnen vertoeven, tussen de bollenvelden in een hangmat. Tot die tijd zul je het met een haardvuur moeten doen, maar dat is ook zeker niet verkeerd.

Buitenplaats Plantage, Vogelenzangseweg 49 in Vogelenzang