Het wordt weer lekkerder weer, en daarmee wil iedereen naar buiten. Dat deed mij denken aan een uitje van een aantal jaar geleden wat ik graag met jullie wil delen, powerkiten!

Powerkiten? Of ookwel, vliegeren voor volwassenen. Powerkiten klinkt wel veel stoerder en volstaat ook meer voor het gave uitje dat dit is. Voor mij is het al weer twee jaar terug, op het strand van Noordwijk. Het weer moet wel meezitten natuurlijk, er is wind nodig. Maar we wonen in Nederland, dat zou geen probleem moeten zijn. Kies een mooie voor- of najaarsdag, in de zomer val je namelijk over de zonnende mensen en gegraven kuilen heen, en boek een powerkite sessie.

Wij gingen op een zondag. Een voordeel is dat je jouw honden mee kan nemen, mocht je deze hebben, want niet iedereen is tegelijk aan de beurt. Op het strand aangekomen, staat de instructeur met de kite al klaar, spannend. Ik ben zelf niet zo groot en sterk, dus ik was reuze benieuwd of ik niet ergens in Zandvoort zou eindigen met die kite. Degene die aan de beurt is, krijgt een soort riem om, en dan wordt de kite eraan gehangen. Bij mij was het nodig om met twee man extra aan te hangen, toen ik de kite kreeg! Maar wat was het gaaf!

Het geeft een enorme kick en we hebben een geweldige middag gehad. Je bent verder op nog geen tien meter van de strandtenten, om na de actie lekker onderuit een drankje aan het strand te nemen.

Wij zijn in Noordwijk gegaan, de kosten zijn tussen de 18 tot 25 euro per persoon, afhankelijk van de groepsgrootte. Maar wellicht kan je dit op meer stranden doen! Meer informatie? http://www.powerkiteschool.nl/groepen/