Als ervaren escape room speler, mag dit uitje niet ontbreken in de lijst. Twee jaar geleden ben ik voor het eerst ontsnapt uit een kamer, een escape room. Sindsdien heb ik samen met vrienden toch al vele escape rooms gespeeld. 

Het idee is simpel, je zit samen met een aantal vrienden in een kamer opgesloten en hier moeten jullie binnen een uur uit ontsnappen. En niet door de boel te gaan slopen en forceren, maar door puzzels op te lossen, samen te werken en logisch na te denken.

De kamers hebben meestal een thema. Een van de kamers die mij het meest bijgebleven is, is the honeymoon hotel in Zoetermeer. Samen met vijf vrienden gingen wij deze uitdaging aan. Ontsnappen uit een hotel waar al tientallen vrouwen verdwenen zijn..

Een spannend thema waar je gedurende het uur steeds meer in het verhaal komt, de spanning stijgt per volgende kamer en je af en toe je rot schrikt. Wij zijn zelfs een teamgenoot verloren onderweg omdat ze de kamer te eng vond.

En hoe is het ons vergaan? Drie minuten voor tijd hebben we het mysterie kunnen oplossen. Wat een spanning, een echte aanrader! Mocht je nu een minder enge kamer willen doen, of meer tips willen, ik heb er genoeg gedaan!