Het regent, het is koud of je hebt gewoon zin om lekker op de bank te hangen. Netflix is daar ideaal voor. Maar als ik beslis om aan een nieuwe serie te beginnen, ben ik vaak uren bezit met te bekijken welke serie ik moet starten. Ik zal jullie mijn vijf favorieten vertellen van de afgelopen tijd. Oja, Ik houd niet van horror of extreme actie, die zal je hier niet vinden. 

1. Designated Survivor

Een politieke thriller uit Amerika. Na een aanval op de State of the Union is Tom Kirkman, de aangewezen overlevende (designated survivor), de enige die is overgebleven uit het kabinet. In een klap wordt hij de president van Amerika. Je volgt de uitdagingen van het zijn van de president zonder kabinet en tegelijkertijd de nasleep van de aanslag. Een spannende, meeslepende serie, met maar liefst 21 afleveringen per seizoen (twee seizoenen). Er is ook een derde seizoen aangekondigd door Netflix. Het geeft je zeker even wat te kijken. 

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Accepteren
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Accepteren

2. The missing

Je kind verliezen, er lijkt niets ergers dan dat, een vermist kind daarentegen, dat gaat alles te boven. Maar dat is wat centraal staat in dit verhaal. Je komt in het verhaal, acht jaar nadat Tony en Emily hun zoon zijn kwijtgeraakt. Hij is nog niet gevonden. Gedurende het verhaal krijg je door flashbacks mee wat er acht jaar gebeurd is en kom je in het heden steeds dichter bij de ontknoping. Zorg dat je de tijd neemt aan het einde van de serie, je kan niet meer stoppen. En er is ook een tweede seizoen. Volledig ander verhaal, hetzelfde concept en net zo spannend. 

3. Charité

Deze vrij korte serie heb ik net ontdekt en je moet er van houden, het is totaal anders dan de vorige series. Het is een Duitse serie, geïnspireerd door waargebeurde verhalen, maar wel deels geromantiseerd. Het verhaal neemt je mee naar ongeveer 1900. In een ziekenhuis waar vooral de armen werden behandeld. De docenten voeren operaties uit in de collegezaal en zijn tegelijkertijd druk bezig met het vinden van een medicijn tegen TBC en difterie. Tegelijkertijd zien we een slimme vrouw die graag arts wil worden, maar in Duitsland mochten vrouwen niet studeren. 
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Accepteren
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Accepteren

4. The Sinner

Een psychologische thriller. Op klaarlichte dag steekt Cora een wildvreemde man neer. Iedereen is verbaasd, wan Cora heeft het perfecte leven. Zelf weet ze niet waarom, maar naarmate de serie vordert, leer je steeds meer over het verleden van Cora en blijkt dat ze misschien toch een reden voor de moord had. Mocht je na dit seizoen helemaal fan zijn, er is een tweede seizoen, waar een jongen zijn ouders zonder reden vergiftigd. 

5. Call the midwife

De laatste in mijn rij alweer. Call the midwife. Een enorm populaire serie in Engeland en speelt zich af rond 1960. We volgen het waargebeurde verhaal van Jenni Lee, een net afgestudeerde vroedvrouw die in de buitenwijken van Londen terecht komt in het klooster met andere vroedvrouwen en nonnen. Een mooie serie die goed de uitdagingen en het leven van die tijd laat zien. En er zijn ondertussen ook al acht seizoenen, helaas alleen maar vijf op Netflix. Maar je kan er zeker even mee vooruit. 
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Accepteren

Hebben jullie wel eens een van deze series gezien of ga je ze kijken? Heb je zelf nog tips voor series op Netflix? Laat het me weten!